صفحه اصلی   /   مطالب   /   شیشه سان انرژی

شیشه سان انرژی

شیشه سان انرژی

امروزه شیشه یکی از متنوع‌ترین و معروف‌ترین مصالح ساختمانی است. انتخاب نوع شیشه متناسب با کاربری ساختمان به‌گونه‌ای که بهترین عملکرد را داشته باشد ، بسیار حائز اهمیت است. کارشناسان تخمین زده‌اند که ۷۰ درصد از تلفات انرژی در ساختمان‌ها از طریق پنجره‌ها و درها اتفاق می‌افتد. از این رو توجه به عملکرد حرارتی و خورشیدی آن مهم است. یکی از راه‌های بهبود این عملکرد استفاده از پوشش‌های Low-E (Low-Emissivity) است. برای دست‌یابی به درک مناسب از این پوشش‌ها، دانستن و فهمیدن طیف انرژی خورشید مهم است. نور ماوراءبنفش (UV)، نور مرئی و نور مادون‌قرمز (IR) قسمت‌های مختلف طیف خورشید را تصرف کرده و تفاوت آن‌ها در طول موجشان است. نور ماوراءبنفش که باعث کم رنگ شدن پارچه‌ها، پوشش‌های دیوار و … می‌شود، طول موجی بین ۳۱۰ تا ۳۸۰ نانومتر دارد. نور مرئی (نور قابل ملاحظه) بخشی از طیف با طول موج‌های ۳۸۰ تا ۷۸۰ نانومتر را تصرف کرده است. نور مادون‌قرمز که به صورت گرما به ساختمان می‌تابد، دارای طول موج بیش از ۷۸۰ نانومتر است. پوشش‌های Low-E جهت به حداقل رساندن میزان نور ماوراءبنفش و مادون‌قرمز که می‌توانند از شیشه عبور نمایند، بدون کاهش نور قابل ملاحظه (نور ورودی) استفاده می‌گردند. این شیشه‌ها دارای قابلیت تشعشع پایین (emissivity) هستند و باعث بهبود خواص عایق‌بندی آن‌ها می‌شود. به عنوان مثال شیشه‌های معمولی قابلیت تشعشع ۸۴/۰ دارند. این در حالی است که این میزان در شیشه‌های Low-E به مقدار ۲/۰ می‌رسد.

شیشه‌های Low-E دارای یک پوشش نازک و شفاف میکروسکوپی می‌باشند که از موی انسان نازک‌تر بوده و منعکس‌کننده‌ی دما در داخل خانه می‌باشند. در زمستان هنگامی که انرژی گرمایی داخلی سعی در فرار از طریق پنجره‌ها و رفتن به فضای سردتر بیرون را دارد، این شیشه‌ها مانع آن شده و باعث کاهش گرمایی و اتلاف انرژی می‌شود. در فصل تابستان دقیقاً موضوع برعکس است.

 

عوامل متعددی برای ارزیابی اثر این پوشش‌ها استفاده می‌شوند که عبارتند از:

ضریب گرمای خورشیدی :(SHGC) مقدار از تابش خورشیدی است که از طریق پنجره پذیرفته می‌شود. این می‌تواند به طور مستقیم منتقل، جذب و یا در داخل منکعس شود.

U-Value: این رتبه‌بندی است که به پنجره داده می‌شود، بر اساس اینکه چقدر افت گرما از طریق آن انجام می‌گیرد.

Visible Light Transmittance (VLT): اندازه‌گیری میزان نور مرئی که از طریق شیشه عبور می‌کند.

Light to Solar Gain: نسبت بین ضریب قابل مشاهده نور (VLT) از پنجره و میزان ضریب توان خورشیدی (SHGC) آن است.

هر چه ضریب SHGC بیشتر باشد، این شیشه‌ها مقدار زیادی از انرژی حرارتی خورشید را از خود عبور می‌دهند و به گرمایش ساختمان کمک می‌کنند. بدین ترتیب شیشه با SHGC بالا برای مناطق سردسیر و یا نماهای کم آفتاب مناسب هستند. از سوی دیگر، شیشه‌های Low-E با SHGC پایین، جلوی عبور گرمای خورشید به داخل ساختمان را می‌گیرند و در مناطق گرمسیر یا پر آفتاب هزینۀ سرمایش ساختمان را به شدت کاهش می‌دهند.

انواع پوشش ها  LOW-E 

 پوشش منفعل (پوشش سخت) PASSIVE COATING 

این پوشش با استفاده از فرآیند pyrolytic  تولید می‌شود که یک پوشش پیرولیتی ایجاد می‌کند در این فرآیند که از سال ۱۹۷۰ رایج شده است، پوشش به نوار شیشه اعمال می‌شود، در خط شناور تولید شده که باعث تماس پوشش با سطح آب گرم می‌شود. بدین ترتیب پیوند قوی بین شیشه و پوشش ایجاد می‌گردد که در فرایند پردازش شیشه در طول ساخت بسیار مقاوم است. در نهایت شیشه‌ها به ورق‌هایی با اندازه مختلف برش داده می‌شوند. این نوع شیشه از طریق تأمین حداکثری گرمای خورشید از وابستگی به گرمای مصنوعی جلوگیری می‌نماید.

پوششهای کنترل کننده خورشیدی (پوشش نرم)

پوشش‌های خورشیدی Low-E (Soft Coat) با استفاده از فرآیند انبساط بخار اسپکترومغناطیسی (MSVD) که از اوایل دهه ۱۹۸۰ رونق یافت، تولید می‌شوند. به این معنی که پوشش به صورت شیشه در یک اتاق خلاء در دمای اتاق برش داده می‌شود. این پوشش، که همچنین به عنوان “پوشش نرم” نامیده می‌شود، باید در یک شیشه عایق (IG) یا واحد چند لایه مهر و موم شده باشد. پوشش نرم دارای تابش کم و عملکرد برتر در کنترل نور خورشید است. این پوشش بیشترین بهره‌برداری از نور خورشید را انجام می‌دهد و مقدار انتقال گرمای خورشید را برای سردتر نگه‌داشتن خانه و کاهش مصرف انرژی وابسته به تهویه مطبوع به ساختمان، محدود می‌کند.

انتخاب نوع این شیشه بر اساس آب و هوای منطقه، موقعیت جغرافیایی، کاربری ساختمان انجام می‌گیرد. اگر شما در آب و هوای بسیار سرد زندگی می‌کنید، شیشه Low-E Hard Coat ممکن است گزینه‌ای برای شما باشد، زیرا به انرژی مادون ‌قرمز موج کوتاه خورشید اجازه عبور از شیشه می‌دهد. این به خانه شما در زمستان حرارت می‌بخشد و به شیشه اجازه بازتاب انرژی گرمای در داخل می‌دهد. با این حال، اگر شما در آب و هوای گرم زندگی می‌کنید، بهتر است شیشه‌ای Low-E با پوشش نرم، که محافظ UV بهتر است، استفاده نمایید. پوشش نرم Low-E همچنین هوای گرم و سرد را در اتاق بازتاب می‌دهد تا اجازه ندهد خارج شود.

مزایا 

  •  
    • نگه‌داشتن گرما در داخل زمستان و کاهش هزینه‌های انرژی
    • بازتاب گرما در تابستان برای کاهش هزینه‌های خنک‌کننده
    • محافظت از اشیایی همچون پارچه، مبلمان و پوشش کف با مسدود کردن ۹۰ درصد از اشعه‌ی UV
    • کنترل درخشان در آب و هوای روشن و آفتابی
    • قابل استفاده در انواع مختلف پنجره با رنگ‌بندی متنوع
    • بهترین برای استفاده در همه‌ی اقلیم‌ها به‌ویژه در مواردی که شدت سرد یا شدید گرما افزایش می‌یابد.
    • دارای بالاترین امتیاز بهره‌وری انرژی

 کاهش ورود پرتوهای مضر UV

  • شیشه های سان انرژی علاوه بر کنترل پرتوهای حرارتی خورشید، در کاهش ورود پرتوهای مضر UV به داخل ساختمان نیز موثرند. پرتوهای UV عامل رنگ پریدگی و پوسیدگی اثاثیه و بسیاری از بیماری های پوستی است. شیشه های سان انرژی مقدار عبور این پرتوها به داخل ساختمان را تقریبا به نصف تقلیل می دهند.

آرامش دمایی ساکنین خانه

  • استفاده از شیشه های سان انرژی آرامش دمایی ساکنین خانه را به شدت بالا می برد. در ساختمان ها، معمولا اطراف پنجره سردتر از سایر قسمت هاست. این مسئله به ویژه در شب های زمستان بسیار محسوس است و اطراف پنجره را برای استراحت کردن ناخوشایند می نماید. راه حل معمول، افزایش میزان گرمای ساختمان برای کسب آرامش در نزدیکی پنجره هاست. در ساختمان هایی که از شیشه های سان انرژی استفاده می شود، با استفاده از حداقل از گرما، دمایی متعادل در تمام قسمت های ساختمان حاصل می شود، و ناهمگونی دما برای ساکنین محسوس نیست.

کاهش مصرف انرژی، کمک به حفظ محیط زیست

  • کاهش مصرف انرژی، کمک به حفظ محیط زیست است. استفاده از شیشه های سان انرژی راهی کم هزینه (حتی سودآور) و موثر برای پاسداری از طبیعت زمین و کاهش تولید گازهای گلخانه ای است. در تمام کشورهای اتحادیۀ اروپا و سایر کشورهای عضو عهدنامۀ کیوتو استفاده از شیشه هایی با خصوصیات قابل مقایسه با شیشه های سان انرژی یک الزام قانونی است. با استفاده از شیشه های سان انرژی می توانیم ساختمان هایمان را سبزتر کنیم.

 

هنگام طراحی طرح‌های پنجره اندازه، رنگ و دیگر ویژگی‌های زیبایی شناختی به ذهن می‌رسد. با این حال، پوشش‌های Low-E بر عملکرد کلی یک پنجره و هزینه کل حرارت، نور و هزینه‌های خنک‌سازی یک ساختمان نقش به سزایی دارند. شیشه‌های Low-E با کارایی بالا و صرفه‌جویی در انرژی ساخته شده‌اند که می‌توانند عملکرد انرژی و نیازهای مالی شما را تأمین نمایند.

کاربردهای شیشه سانرژی

۱.نمای ساختمان

به دلیل ویژگی های عملکردی شیشه سانرژی و هم چنین ظاهر منحصر به فرد این محصول، استفاده از آن در نمای ساختمان و به ویژه در سیستم کرتن وال افزایش یافته است.

۲. پنجره ها

به کارگیری شیشه سانرژی در پنجره ها و خصوصا در ساختار دو جداره باعث می شود تا علاوه بر بهره بردن از نور طبیعی، دمای مطلوب در فضای داخلی حفظ شده و به دنبال آن هزینه های مصرف انرژی کاهش یابد.

۳. اسکای لایت ها یا سقف های شیشه ای

یکی از دغدغه های طراحان هنگام استفاده از شیشه در اسکای لایت، بالا رفتن دمای داخل ساختمان و گرم شدن بیش از حد محیط است. ویژگی های شیشه سانرژی، این محصول را به یک متریال مناسب جهت استفاده در سقف های شیشه ای بدل کرده است.

 

جدیدترین مطالب

ترمال بریک چیست؟

ترمال بریک چیست؟

ترمال بریک (یا مانع حرارتی) ماده ای با رسانایی حرارتی پایین است که در یک مجموعه قرار می گیرد تا جریان انرژی حرارتی بین مواد رسانا را کاهش داده یا از آن جلوگیری کند. وقتی صحبت از پنجره‌ها و درها با قاب فلزی می‌شود، ترمال بریک اساساً یک مانع حرارتی در فلز رسانا با موادی با رسانایی حرارتی کم است که باعث عدم انتقال گرما بین محیط خارجی و داخلی می شود.

مشاهده
شیشه سان انرژی

شیشه سان انرژی

امروزه شیشه یکی از متنوع‌ترین و معروف‌ترین مصالح ساختمانی است. انتخاب نوع شیشه متناسب با کاربری ساختمان به‌گونه‌ای که بهترین عملکرد را داشته باشد ، بسیار حائز اهمیت است. کارشناسان تخمین زده‌اند که ۷۰ درصد از تلفات انرژی در ساختمان‌ها از طریق پنجره‌ها و درها اتفاق می‌افتد. از این رو توجه به عملکرد حرارتی و خورشیدی آن مهم است. یکی از راه‌های بهبود این عملکرد استفاده از پوشش‌های Low-E (Low-Emissivity) است.

مشاهده
انواع رنگ های پنجره آلومینیومی

انواع رنگ های پنجره آلومینیومی

پنجره‌های آلومینیومی در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها ظاهر می‌شوند، اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چگونه به این شکل درآمدند؟ روش های زیادی برای رنگ آمیزی پنجره های آلومینیومی وجود دارد. از پوشش پودری گرفته تا آنودایز کردن، بسیاری از متخصصان از این روش ها برای افزودن رنگ و بوی طراحی به پنجره شما استفاده می کنند.

مشاهده